Universal Mother 18
Yes, we can…
“Teetee malkoetach ( NBG: Uw Koninkrijk kome )
In de derde regel van het gebed wordt ‘de heilige ruimte in ons’ (!) gebruikt als werkplaats om ons een beeld te vormen van een nieuwe schepping en die voor te bereiden. ‘Teetee’ betekent ‘komen’, maar houdt tevens de beelden in van een wederzijds verlangen, het vaststellen van een doel en, in de ouderwetse betekenis, de bruidskamer – een plaats waar het wederzijds verlangen vervuld wordt en nieuw leven wordt voortgebracht.
‘Malkoetach’ verwijst naar een kwaliteit van koningschap en heersende wetten die onze levens naar eenheid leiden. Het zou heel goed vertaald kunnen worden met ‘koninkrijk’ of ‘koninginnerijk’. Gezien vanuit het oude stamwoord draagt het het beeld mee van een ‘vruchtbare arm’ die het vermogen tot scheppen in zich heeft, of een opgedraaide veer die op het punt staat zijn energie te ontladen in het hele groen – groeiende potentieel van de aarde. Het is datgene wat ‘ik kan’ in ons zegt en bereid is om een stap in een nieuwe richting te doen, ondanks alle risico’s.
Het woord ‘malkatoe’, dat gebaseerd is op dezelfde stam, was een naam voor de Grote Moeder in het Midden-Oosten, duizenden jaren voor Jezus. De Ouden zagen in de aarde en in alles om hen heen een Goddelijke kwaliteit, die overal verantwoordelijkheid op zich neemt en ‘ik kan’ zegt. later werden degenen die deze kwaliteit duidelijk tot uitdrukking brachten erkend als natuurlijke leiders – welke we koninginnen of koningen noemen.
In collectieve zin kan ‘malkoetach’ ook verwijzen naar de raad die alles leidt, naar de collectieve idealen van een natie of de hele planeet. In deze gebedsregel vragen we dat het koninkrijk/koninginnerijk komt door onze persoonlijke en collectieve ideeen te verhelderen in overeenstemming met die van de Schepper – op weg naar eenheid en creariviteit zoals die van de aarde.”
piet